Zpět na dětský portál
Zpět
O portálu
Pro učitele
Školy
Rodiče
pomůcky
Knihovnička

Výtvarné hry s odpadovým materiálem

 

ZAMRZLÁ KRAJINA - vysoký reliéf z černého a stříbrného pvc, igelitu, alobalu…

 

 

Pomůcky : černé a stříbrné umělohmotné pytle (odpad firmy Cube Ferdinandov), nůžky, izolepa, obrázky zmrzlé vody (zvětšeniny)

Pracovní postup: Práce je motivována zvětšenými obrázky zmrzlé vody. Děti je ve své fantazii převedou do prostoru a vymyslí si vysoké reliéfní zpracování. Na vystřižený podklad (asi A1) lepí vystřižené a různě tvarované kousky igelitu pomocí izolepy. Vybírají si dle libosti mezi černou a stříbrnou barvou tak, aby vzniknul efektní dojem prostoru a chladu.
(autorka příspěvku Zdena Hrdinová)

 

 

PET ZVÍŘATA - objekty z PETlahví

 

 
 

 

PETlahve se zpracovávají řezáním, propichováním, spojováním, nahříváním (horkovzdušná pistole, pájka...). Doporučuji vzhledem k charakteru materiálu pracovat venku. Na závěr umístí děti svého petživočicha do prostoru podle povahy zvížete, jeho zvyklostí apod.
(autorka příspěvku Ivana Vykypělová)

 

 

PET KVĚTY - objekty z PETlahví

 

 

Barevnost „petek“ evokuje barvu květů. PETlahve se zpracovávají řezáním, propichováním, spojováním, nahříváním (horkovzdušná pistole, pájka...). Doporučuji vzhledem k charakteru materiálu pracovat venku.
(autorka příspěvku Ivana Vykypělová)

 

 

IGELIT FASHION


 

Pomůcky: Modely z pláštěnek a odpadových a zbytkových materiálů (rozličně dary a odpady z fabrik, zbytky folií a písmenek z reklamního studia, kelímky apod.). Na závěr mohou děti uspořádat módní přehlídku.
(autorka příspěvku Ivana Vykypělová)

 

 

 

PET ŠPERKY - objekty z PETlahví a dalších odpadových materiálů

 

 

PETlahve se zpracovávají řezáním, propichováním, spojováním, nahříváním (horkovzdušná pistole, pájka...). Doporučuji vzhledem k charakteru materiálu pracovat venku. „Modelky“ ozdobily svou pleť tělovými barvami v souladu s motivem použitým na šperku. Nebo děti hledaly pro svůj šperk zajímavé umístění (plyšové medvědy, ovoce, zeleninu...).
(autorka příspěvku Ivana Vykypělová)

scroll to top